Friday, September 5, 2008

MÅ ha det - BERRE må ha det

Ein god start på dagen
ER
Å drikke melkNoe disse søte små er
VELDIG flinke til
det går noen liter kvar dag
Og
MELKEBARTEN kommer fort :)

MEN

TINE bilen reiser med nesten all melka vår

NOE får jo kalvene, noe drikker vi

MEN resten går til meireiet - slik at nettopp

DU kan drikke melk også
Iskald melk - et smart valg
I en stresset hverdag må vi foreta smarte valg. De fleste vet at melk er rik på kalsium. Og visst er det riktig, men melk inneholder så mye mer. Legger man melken under lupen fremstår den som en rik næringscocktail. Tre porsjoner meieriprodukter om dagen vil sikre at du får i deg mange viktige næringsstoffer.

Her har du 10 gode grunner til ikke å hoppe over melkeglasset:
1. Melk gjør det enklere å ha et sunt kosthold.
2. I melk er det mye godt tilgjengelig kalsium som er nødvendig for å bygge opp og vedlikeholde skjelettet hele livet. Alle melketyper inneholder like mye kalsium. Uten meieriprodukter er det vanskelig å få i seg nok kalsium – selv i et ellers sunt kosthold.
3. Det er ingen annen drikk som har like mange næringsstoffer som melk. Melk bidrar med viktige vitaminer og mineraler som kroppen trenger.
4. Melk er en god kilde til proteiner, og proteinene i melken er av meget god kvalitet for kroppen. Det er viktig for å bygge opp og vedlikeholde muskler.
5. Melk gjør tennene sterke på grunn av innholdet av kalsium og fosfat. I tillegg er melken nøytral i pH, noe som er gunstig for tannemaljen.
6. Melk kan øke effekten av trening.
7. Flere av melketypene inneholder svært lite fett. Velger du en av de magre melketypene får du i deg masse næring, men lite fett - en god kombinasjon. Det er like lite fett i skummet melk som i slangeagurk.
8. Melk er perfekt sammen med brødskiver, siden melk gjør at kroppen utnytter proteinet i brødet bedre.
9. Ny forskning viser at magre meieriprodukter kan forsterke effekten av en slankekur.
10. Vitamin D er nødvendig for at kroppen skal utnytte kalsium i mat og drikke. TineMelk Ekstra Lett er beriket med vitamin D og er dermed en god kilde
Iskald melk er et smart valg i en stresset hverdag; velsmakende, lett tilgjengelig og full av næring.

3 comments:

Tove said...

Her var det mange gode grunnar til å drikke mjølk! Eg er dessverre ingen mjølke-elskar, så eg held meg til kvitost og youghurt! Og ja, det er nok same Marianne! Veit i allefall at ho har tatt tysk grunnfag! Ho sit rygg mot rygg med meg på kontoret, kanskje eg skal ta med ei helsing? Og ein annan ting: dersom du har tid og overskot trur eg du skal få sy meg ei veska, ja..... Takk for tilbodet! Har du tankar om korleis du kan gjere det???? Ha ein fin kveld!

GÅRDSLIVBLOGG said...

Tommel opp for det innlegget, jeg er 38 år og har vært(og er) en kalv i melkeglasset hver dag. (Jeg er ikke oppvokst med gård). Og ingen brødmåltider er fullkomne uten melk til, juice er godt, men matcher ikke brød så godt. Så juicen kommer oppå.
Klem

Tone said...

Så vin foto serie du har lagt ut her!